loader image

Η σωστή σειρά καθορίζει ποια συστατικά θα εισχωρήσουν πρώτα στο δέρμα, πράγμα που θα επηρεάσει, την αίσθηση και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Αυτό σημαίνει, ότι εάν τα εφαρμόσουμε με λάθος σειρά, ενδέχεται να δημιουργήσουμε ένα φραγμό στο δέρμα μας και να εμποδίσει τη διείσδυση των ενεργών συστατικών.

Για να έχουμε το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα,  για μία υγιή και σφριγηλή επιδερμίδα , τα προϊόντα θα πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με το μέγεθος του μορίου δηλαδή από το λεπτότερο στο πιο παχύρευστο για να μπορέσουν να εισχωρήσουν σε βάθος.

Ένας βασικός κανόνας για τη σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων  της πρωινής ρουτίνας είναι:

  1. Καθαρισμός
  2. Peeling( 1-2 φορές την εβδομάδα ) 
  3. Τονωτική λοσιόν 
  4. Ορός 
  5. Ενυδατική κρέμα 
  6. Αντιηλιακό με υψηλό SPF 

1. Καθαρισμός – Απολέπιση

Ο καθαρισμός αποτελεί το πρώτο βήμα για μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου .Πριν  την εφαρμογή οποιουδήποτε αλλού προϊόντος  στο πρόσωπο σας, θα πρέπει να είναι καθαρό από μακιγιάζ, λιπαρότητα και ρύπους. Έτσι η επιδερμίδα γίνεται  λεία, λαμπερή και έτοιμη για να «δεχθεί»  τα υπόλοιπα συστατικά και προϊόντα για την ολοκλήρωση της περιποίησης!

Η απολέπιση ( peeling )  είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κύτταρων από την επιφάνεια του δέρματος. Όταν τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος , η επιδερμίδα φαίνεται άτονη , θαμπή και τραχεία. Επιπλέον , εμποδίζουν το δέρμα να αναπνεύσει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ανεπιθύμητη λιπαρότητα. 

Η εφαρμογή του peeling θα πρέπει να γίνεται 1 -2 φορές την εβδομάδα μετά το καθαριστικό και πριν την τονωτική λοσιόν, ώστε να μπορέσει να εισχωρήσει σε βάθος και να ανοίξει τους πόρους. Με αυτό το τρόπου  βοηθάς την επιδερμίδα να ανανεωθεί και να είναι πιο λεία και λαμπερή!

Ο καθαρισμός σε συνδυασμό με ένα ήπιο πίλινγκ , προετοιμάζουν την επιδερμίδα  για την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων και για αυτό δεν θα πρέπει να παραλείπονται!! 

**Ανακάλυψε το ιδανικό για εσένα προϊόν καθαρισμού και απολέπισης σε μορφή gel  ή κρέμας και προετοίμασε το δέρμα σου για τα επόμενα βήματα!!!

2. Τονωτική Λοσιόν – Τόνερ

Η τονωτική λοσιόν βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας , καθώς επαναφέρει το ph της στα φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον αναζωογονεί και δροσίζει το δέρμα , ενώ παράλληλα έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες προστατεύοντας το δέρμα από μολύνσεις.

3. Οροί – Serum

Οι οροί είναι φτιαγμένοι από συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά που στοχεύουν σε πιο ειδικές ανάγκες της επιδερμίδας όπως π.χ στην ενίσχυση της χαμένης φωτεινότητας της επιδερμίδας , στη μείωση της ξηρότητας και των λεπτών  γραμμών , στη μείωση των ανοιχτών πόρων , με αποτέλεσμα να μειωθούν οι φαγέσωρες και τα μαύρα στίγματα ( κλπ ) . Είναι πιο λεπτόρρευστοι από μία ενυδατική κρέμα ,και για αυτό διεισδύουν και βαθύτερα στην επιδερμίδα.

!!Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα καθώς οι ρόλοι τους είναι διαφορετικοί . 

Προσοχή! Θα πρέπει να γίνεται πάντα χρήση και ενυδατικής κρέμας , διαφορετικά ο ορός από μόνος του μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σου. 

4. Κρέμες – Οροί Ματιών

Τα μάτια είναι ένα σημείο του προσώπου μας που αρκετός κόσμος τα παραμελεί. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και με λιγότερος σμηγματογόνους αδένες. Η ιδιαιτερότητα αυτή φέρει σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα και την αφυδάτωση , λόγω της εξάτμισης του νερού και του λιγότερου σμήγματος που υπάρχει στην περιοχή , αποτελώντας έτσι μια κατάσταση που ευνοεί για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 

Ορισμένα βασικά συστατικά που συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων είναι: 

  • τα πεπτίδια : είναι πολύ σημαντικά γιατί βοηθούν στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου 
  • υαλουρονικό οξύ :είναι βασικό συστατικό του δέρματος και παράγεται από τους ινοβλάστες του χορίου. Χάρη στην ενυδατική του ικανότητα έχει ευεργετικά αποτελέσματα όπως την αύξησης της υδάτωσης του δέρματος, την αποκατάσταση της λάμψης και της απαλότητας της περιοχής των ματιών, τη μείωση ρυτίδων και την διευκόλυνση της διόδου άλλων δραστικών ουσιών που περιέχονται στα προϊόντα περιποίησης. Χρησιμοποιείται σε ορούς επανόρθωσης των ρυτίδων ώστε να αποκατασταθεί η ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλεόν αποτελεί μη ερεθιστικός παράγοντας. 
  • Βιταμίνη C : έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες , Η τοπική εφαρμογή της Β C σε ρυτίδες δίνει θεαματικά αποτελέσματα αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου μέσω του ερεθισμού που προκαλεί τοπικά  και μειώνοντας το βάθος των ρυτίδων .
  •  Βιταμίνη Κ : βελτιώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια .

5. Ενυδατική Κρέμα

Η ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί το Α και το Ω  μίας ολοκληρωμένης περιποίησης προσώπου . Θεωρείται ότι είναι το δεύτερο σημαντικότερο βήμα μετά τον καθαρισμό! 

Η επιλογή  μίας ενυδατικής κρέμα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες του δέρματος σας ,  τον τύπο του δέρματος και την ηλικία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά  μίας ενυδατικής κρέμας είναι :

  • Βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας του δέρματος 
  • Ενυδατώνει 
  • Κλειδώνει το αποτέλεσμα 
  • Αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος 
  • Δίνει λάμψη και τόνωση στο δέρμα 

6. Αντιηλιακό

Το αντηλιακό είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της επιδερμίδας! Χρησιμοποιούνται για να αποφεύγονται τα αντηλιακά εγκαύματα , μειώνεται ο κίνδυνος  για   καρκίνος του δέρματος και ταυτόχρονα συμβάλουν στη πρόληψη της φωτογήρανσης  και της επιδείνωσης της υπέρχωσης τους δέρματος από την έκθεση στην υπεριώδη UVA και UVB ακτινοβολία.

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται όλο το χρόνο πάντα σε καθαρό δέρμα , θα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά   όταν υπάρχει πολύωρη έκθεση στον ήλιο και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εφαρμογή πρέπει να γίνεται μετά την ενυδατική σας κρέμα!